Szolgáltatások


Gépjármű kereskedelem

Németország teljes területéről vállaljuk új és keveset futott használt gépjárművek Magyarországra történő szállítását, rövid határidőn belül teljeskörű ügyintézéssel. Ossza meg velünk a gépjárművel szemben támasztott követelményeit, keressük meg együtt Önnek a legmegfelelőbbet. Az ajánlatkérés menüpont alatt található kérdőív kitöltésének segítségével jutassa el hozzánk gyorsan és egyszerűen pontos igényeit és munkatársunk 24 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot.


Biztosítás közvetítés

Gépjárműve vásárlásához, munkatársunk segítségével számos biztosító ajánlata közül tudja kiválasztani, az Ön igényeinek leginkább megfelelő biztosítási szerződést, legyen szó kötelező vagy casco biztosításról. A biztosítási kalkuláció elkészítéséhez szükség van az autó, valamint a tulajdonos és az üzembentartó (amennyiben van) pontos adataira. Az általunk értékesített gépjárművekhez továbbá elérhetők GAP (Garantált Vagyontárgy Védelmi) kiegészítő biztosítások is, melyek egy esetleges káresemény következtében megtérítik az autó piaci értéke és az eredeti vételár közötti különbözetet. További részletekért érdeklődjön munkatársunknál.


Gépjármű finanszírozás

Manapság egyre több hirdetés ajánl a figyelmünkbe páratlanul előnyös autóvásárlási konstrukciókat, miközben egyre több újságcikk épp az ellenkezőjét hirdeti ezeknek: az autófinanszírozás kockázatos, mert tervezhetetlenek a terhek, és egyre több a visszavett autó, az eladósodott család. Sajnos a „rémhírek” egy része igaz. Persze emiatt sem megijedni, sem az autóvásárlástól elállni nem kell. Ehelyett cselekedjünk megfontoltan, a finanszírozást és az autóvásárlást többször is gondoljuk át, s mérlegeljünk a szerződés aláírása előtt: vajon a választott konstrukció valóban vállalható terheket ró-e majd ránk és a családunkra, vállalkozásunkra? Kérdezze meg az autófinanszírozó társaság munkatársait, bízzon tapasztalatukban és segítőkészségükben.

Gyakran felmerülő kérdés, hogy miért jó részletre vásárolni bármit is? A legkézenfekvőbb válasz, hogy azért, mert nem áll a rendelkezésünkre a kifizetendő teljes összeg. Ennél fontosabb érv azonban, hogy ebben az esetben a vásárlónál lekötetlen tőke maradhat. És hogy ez miért jó? Vegyünk egy példát! Ha van 3 millió forintunk, akkor azt akár teljes mértékben rákölthetem egy autóra, de ez nem lenne okos döntés, mert az autók nem tartják az árukat, így ez a megoldás csak veszteségeket okoz, felesleges pénzkidobás lenne. Viszont ha csak 1 milliót költünk az autóra, akkor a maradék 2 millió forintot olyasmire fordíthatjuk, ami igazán kifizetődő, ami nyereséget termel. Netán éppen akkorát, amiből az új autó törlesztő részleteit könnyedén ki tudjuk majd fizetni. Ebben az esetben sokkal jobban járunk, mint a készpénzes vásárlással.

A finanszírozás persze az autó teljes vételáránál több terhet ró a hitelfelvevőre, hiszen a finanszírozó pénzügyi partner az általa biztosított kölcsönrész után kamatot számít fel. A tőkét terhelő összes költség éves arányát a teljes hiteldíj-mutató (THM) mutatja meg. (A fenti példa esetén például akkor járunk jól, ha hitelünk THM-je alacsonyabb, mint a kezünkben maradt és a befektetett tőke után realizált nyereség százalékban kifejezhető értéke.)
Összefoglalva: mielőtt belevágunk egy hitelügyletbe, először is mérlegeljünk; nézzük meg a konstrukció kamatát, THM-jét, vessük össze a futamidőt az autó értékcsökkenésével, és persze azzal se árt számolni, mekkora havi terhet bír el a családi kassza vagy a vállalkozás.


Kárrendezés

Ha már megtörtént a baj, mi levesszük válláról a kárrendezés és javíttatás ügymenetének terhét. Biztosítók szerződött partnereként végezzük az Európai Unió országaihoz tartozó gépjárművek kárrendezését. Amennyiben gépjárműve káreseményt szenved, kárrendezőnk több éves tapasztalatával és megfelelő szakértelemmel leveszi az Ön válláról a biztosítási ügyintézés terhét. Nem jelenthet problémát számunkra a külföldiek által okozott károk és a külföldiek által használt gépkocsik kárrendezése sem! Feladatkörünkhöz tartozik a kárbejelentés és a kárfelvétel, illetve a jogalapi és fedezeti visszaigazolás beszerzése. Káresemény bekövetkezése esetén maximálisan elégséges, ha felveszi a kapcsolatot velünk, a kárbejelentés és a kárfelvétel már a mi feladatunk.


24 órás autómentés

A nap 24 órájában állunk ügyfeleink rendelkezésére az autómentés és autószállítás területén, egyre bővülő technikai háttérrel és tapasztalattal.
Elérhetőek vagyunk az év 365 napján, azaz ha Önnek szüksége van autómentőre ünnepnapon, hétvégén, vagy akár hajnali 2-kor, akkor mi ott leszünk a megadott időre, legyen az Budapesten, Debrecenben, vagy bárhol egész Európa területén.


Gumiabroncs szolgáltatások

Nem csak télen kell felkészíteni az autónkat a hideg időjárásra, hanem tavasszal is fontos a visszaállás a melegre!

Az első és legfontosabb ilyenkor a téli abroncsokat nyárira cserélni. Tavasszal a lamellák okozta belső súrlódás és a melegebb aszfalt miatt a téli gumi hamar túlmelegedhet, ami fokozott kopással jár, illetve az abroncs tönkre is mehet. Ilyenkor már nem ideális a téli gumik tapadása, ez növelheti a fékutat, és kanyarokban is bizonytalanabb a jármű, mint nyári abronccsal. Emellett a téli gumi használatától a fogyasztás is nő, tehát sok szempontból jobb választás még időben feltetetni a nyári gumit.

A csere időpontjának eldöntése előtt azonban célszerű végiggondolni autózási szokásainkat. Ha leginkább éjszaka vagy hajnalban használjuk az autót, vagy olyan külföldi helyszínre készülünk, ahol lehet még hó, akkor érdemes még várni. Viszont ha valaki nappal autókázik, akkor amint a nappali hőmérséklet tartósan 7 °C fölé emelkedik, ajánlatos sort keríteni a cserére.

Csere előtt feltétlenül ellenőrizzük a nyári gumi bordázatát, vagyis a mintázat mélységét. Az előírás szerint 1,6 milliméter mélységnél már nem szabad a gumit használni, azonban szakértők szerint biztonságunk érdekében 2, vagy inkább 2,5 milliméteres kopásnál már érdemes új abroncsot vásárolni.

Vásárlásánál érdemes a minőségre is hangsúlyt fordítani, mert az olcsó gumik nem biztos, hogy olyan jók, nem tapadnak megfelelően, ami balesetveszélyes.

A használaton kívüli abroncsok tárolásánál érdemes szem előtt tartani, hogy nem szeretik a nedves, meleg, napos helyet, ezért hűvös, sötét, száraz helyen tároljuk. A felnis gumit fektetve, a felni nélkülit pedig állítva tároljuk.

Amennyiben nincs lehetősége a használaton kívüli abroncsokat otthonában tárolni, vagy a csere előtti ellenőrzés során úgy ítéli meg, hogy már nem alkalmas a használatra,   úgy kérje ajánlatunkat beszerzésre, valamint szakszerű tárolásra.


Műszaki vizsgáztatás

Minden hétköznap partnerünk telephelyén, saját szakembereinkkel folyamatosan végezzük a műszaki vizsgáztatást. A vizsgáztatás díja magába foglal egy előzetes átvizsgálást, amelynek során, az autót állapotát felmérjük és az esetleges javításokról ajánlatot teszünk Önnek.